Over mij

Dansfotografe
Eefke de Groot

De Dansfotografe

Enthousiast. Positief. Ondernemend. Gek op dans. Dat ben ik. En gek op fotografie. Dat ben ik ook. Nog niet zo lang overigens. Ik heb mijn liefde voor fotografie zo’n 2 jaar geleden ontdekt. Maar inmiddels kan ik niet meer zonder mijn camera.

Ik vind het top om mijn twee passies te combineren: fotografie & dans. Zelf heb ik jarenlang verschillende dansstijlen gedanst, van ballroom & latin tot jazz, Afrikaanse dans, salsa, bachata & semba. Hierdoor heb ik een perfect gevoel voor timing en weet ik de juiste momenten te pakken. Het resultaat? Prachtige foto’s van jou als danser!

Wil je mij graag als fotografe boeken voor jullie dansvoorstelling of wil jij graag individuele dansfoto’s of foto’s van jouw leerlingen laten maken? Neem dan contact met me op. Dan drinken we een virtueel kopje koffie om jouw wensen door te spreken.

Voor een fotoshoot met mijn dansleerlingen was ik opzoek naar een dansfotograaf. Via Google kwam ik bij Eefke terecht. Na contact via e-mail en telefoon hebben we eerst een afspraak gemaakt om elkaar beter te leren kennen. Tijdens die afspraak hebben wij de hele fotoshoot doorgesproken, zakelijke afspraken gemaakt en Eefke kon ook meteen de fotolocatie in het echt zien. De kennismaking vond ik heel erg fijn en er was meteen gevoel van vertrouwen.

Niet alleen ik, maar ook mijn dansleerlingen en hun ouders waren erg blij met Eefke en met de dansfoto’s die zij heeft gemaakt. Eefke is erg fijn in de omgang met zowel de jonge kinderen als de tieners. Zij gaf duidelijke aanwijzingen aan de leerlingen voor een ideale compositie van het lichaam, achtergrond en licht. Ik ben erbij blijven staan om mijn leerlingen te steunen en eventueel te helpen met moeilijke dansposes, maar meer hoefde ik ook niet te doen.

Het resultaat? Hele mooie, ontroerende en bijzondere dansfoto’s! Veel leerlingen hadden moeite met het kiezen van vier foto’s die zij uiteindelijk zouden krijgen en hebben daarom extra foto's nabesteld. Dat zegt genoeg toch? Een fotoshoot met Eefke is zeker voor herhaling vatbaar.

Jamie-DeeDe Danscompagnie

Ik ben via via met Eefke in contact gekomen en ze heeft mij en een vriendin in een aantal lastige dansposes op beeld vast weten te leggen. Zelfs poses die slechts een minieme seconde goed waren, wist ze te vangen op beeld. De sfeer tijdens de shoot was zeer gemoedelijk en daardoor voelden wij ons op ons gemak.

Eefke gaf daarnaast ook goede aanwijzingen over hoe het licht onze poses nog beter konden beïnvloeden. Ze heeft goede en excentrieke ideeën, en gaat geen uitdaging uit de weg.

Loes KoenenSDVN Dance Fever

Wauw! Een aantal weken geleden heb ik bij Eefke een hele toffe shoot gedaan. Dansfotografie is echt een vak apart. Eefke heeft heel wat mooie shots kunnen maken tijdens deze intensieve shoot. Eefke is een vrolijke meid die het model altijd voorop stelt. Betrokken, vriendelijk en eerlijk. Alles wat een fotografe in zich moet hebben. Nogmaals bedankt Eefke. Het resultaat is top!

Wouter Mehrer

Zo mooi hoe Eefke haar twee passies, fotografie en dans, weet te combineren en met zoveel enthousiasme en liefde voor beide prachtige beelden maakt. Ik heb enorm genoten van deze inspirerende, ontspannen en creatieve samenwerking en ben heel erg dankbaar voor de geweldige dansfoto's ?

Pauline BruinsExpressieCoaching